Restauratie interieur Sint-Servaaskerk in Diepenbeek

De Vlaamse overheid kent een premie van 1,5 miljoen euro toe voor de restauratie van het interieur van de Sint-Servaaskerk in Diepenbeek.
30/12/2021 - 11:00
Interieur van de Sint-Servaaskerk in het Limburgse Diepenbeek
Interieur van de Sint-Servaaskerk in het Limburgse Diepenbeek © Frieda Schlusmans/Beeldbank Vlaanderen

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele geeft groen licht voor de volgende stap in de restauratie van de Sint-Servaaskerk in Diepenbeek. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 1.509.604,82 euro toe. Het interieur van de Sint-Servaaskerk wordt nu opgeknapt. De classicistische kerk met gotische toren is de hoofdkerk van de gemeente Diepenbeek. 

De premie kadert in een totaal restauratie van de Sint-Servaaskerk. De toren werd al enkele jaren geleden gerestaureerd. Eerder dit jaar werden er middelen uit het relanceplan toegewezen aan de Sint-Servaaskerk om de brandglasramen te restaureren. Met de nu toegekende premie wordt het interieur van de kerk opgeknapt.  

De Sint-Servaaskerk van Diepenbeek heeft een historische waarde. Ze werd gebouwd in 1777, nadien uitgebreid met twee portalen en vergroot met twee transeptarmen en twee zijbeuken. De stoffering van het interieur is opmerkelijk. De oude toren is beschermd sinds 1938, in 2001 werd de volledige kerk beschermd.

Bron: Erfgoed Vlaanderen