Robert Schuman stap dichter bij zaligverklaring

De paus heeft zaterdag de heldhaftige deugdzaamheid van Robert Schuman officieel erkend en daarmee diens zaligverklaring een stap dichterbij gebracht.
20/06/2021 - 18:43
Robert Schuman
Robert Schuman © Pro Europa

Jean-Baptiste Nicolas Robert Schuman, in 1886 geboren in Luxemburg-Stad, was een christendemocratisch politiek denker en activist. Hij was minister van Financiën, minister van Buitenlandse Zaken en twee keer premier van Frankrijk. Schuman speelde een beslissende rol in de uitbouw van de belangrijkste naoorlogse Europese en trans-Atlantische instellingen. Zo was hij een van de oprichters van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS), een voorloper van de EU, van de Raad van Europa en van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Hij overleed in 1963. Zijn graf bevindt zich in de Sint-Quentinkerk in Scy-Chazelles nabij Metz.

Met de officiële erkenning van de heldhaftige deugdzaamheid van Robert Schuman heeft paus Franciscus de zaligverklaring een stap dichterbij gebracht. Het betekent dat een van de vaders van de EU nu de status heeft van eerbiedwaardige dienaar Gods.

Bron: kro-ncrv.nl