Rode Duivel Lukebakio: Publiekslieveling, rolmodel én christen 

De aanvallende middenvelder groeide van ‘moeilijke jongen’ uit tot voetbalster en hoop voor de toekomst. “Maar vandaag staat Jezus centraal."
13/06/2023 - 12:14
Dodi Lukebakio
Dodi Lukebakio © Rode Duivels/rbfa.be

Komend weekend spelen de Rode Duivels tegen Oostenrijk. De kans is groot dat ook de jonge Rode Duivel Dodi Lukebakio (25) opnieuw aan de aftrap staat. De Brusselaar met Congolese roots van het degraderende Herta Berlijn, die dicht bij een toptransfer zou staan, wist al snel de gunst van elke Rode Duivelfan te winnen. In Humo van deze week getuigt hij ook erg open over zijn geloof. Daarin vertelt hij dat hij vooral een goed mens probeert te zijn, geïnspireerd door Jezus en de Bijbel. 

Dodi Lukebakio : Ik ben christen. Altijd geweest door mijn opvoeding. Ik ging soms naar de mis en bad voor het slapengaan. Maar echt praktiserend was ik niet. De ommekeer is er gekomen in 2016. Hij leerde toen in Toulouse een jonge kerel kennen die hem elke dag vertelde over hoe God zijn leven had veranderd. Door zijn relatie met Jezus Christus was hij erin geslaagd om zonder zonde te leven. Zijn verhaal raakte me diep.

Ik ben de Bijbel beginnen te lezen en vandaag staat Jezus centraal in mijn leven. 

Lukebakio vertelt nog dat de passage uit Johannes 3,16 ('God heeft de wereld zo liefgehad dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft’) zijn lievelingspassage uit de Bijbel is. Hij vertelt nog aan Humo: Het volstaat niet om de Bijbel te lezen, te bidden en vervolgens achterover te leunen. Je moet Jezus' principes ook in daden omzetten (…) En hoewel je alles zelf moet doen, kan hij het je makkelijker maken. Door de juiste mensen op je pad te brengen, bijvoorbeeld. Want toeval bestaat niet.

Tegelijk blijft hij nuchter: Ik blijf een mens. Maar omdat ik Jezus in mijn leven heb, is alles wel in balans. Zonder Jezus hebben we de neiging ons te gedragen alsof we zelf God zijn.

Bron: Humo