Rome looft missionaire inzet van Broeders van Liefde

De Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren spreekt haar waardering uit voor de missionaire inzet van de Broeders van Liefde.
18/01/2022 - 15:23
Broeder Stockman met de nieuwe broeders van liefde uit Afrika
Broeder Stockman met de nieuwe broeders van liefde uit Afrika © Vatican Media

Aartsbisschop Rugambwa, de secretaris van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren, heeft hulde gebracht aan het apostolaat van de Broeders van Liefde in verschillende delen van de wereld, en vooral in Afrika. Hij hield zijn lofbetuiging tijdens een viering in het generalaat van de congregatie waarin drie broeders van Liefde Michel Kankole Kyondo (Tanzania), Gaspard Mwape Mofati (DR Congo) en Kelvin Lazarus Soko (Zambia) hun eeuwige geloften hebben afgelegd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de generale overste van de congregatie, onze landgenoot René Stockman. 

Mgr. Rugambwa, die tussen 2008 en 2012 bisschop was van het bisdom Kigoma in Tanzania, zei: Ik dank u ook voor uw missionaire inzet in verschillende delen van de wereld, vooral in Afrika, waar u aanwezig bent in tien landen, onder meer in Tanzania, mijn vaderland. Hij vertelde dat de nieuwe broeders in de geest van het charisma van de congregatie gezonden zijn tot broederlijkheid. Heilig uzelf concreet door de voortdurende beoefening van naastenliefde, in  het verlengde van de kern van het charisma en het hart van uw congregatie. Uw actieve naastenliefde zal zich manifesteren in de verschillende sociale werken ten dienste van onderwijs, gezondheidszorg, kinderopvang en integrale menselijke ontwikkeling. Het zal u openstellen om te luisteren naar en te zorgen voor de armen en de meest behoeftigen, sprak aartsbisschop Rugambwa.

De Broeders van Liefde zijn een internationale religieuze congregatie, die in 1807 in Gent door kanunnik Peter Joseph Triest (1760-1836) werd opgericht en zich vooral heeft toegelegd op opvoeding en zorgapostolaat, aanvankelijk vooral in de psychiatrie. Vandaag telt de congregatie gemeenschappen en initiatieven in 30 landen wereldwijd, vooral in Afrika en Azië.

Bron: Vaticannews.va