Rome wordt een bouwwerf: 189 openbare werken tegen Jubeljaar 2025

Het Vaticaan en de Italiaanse regering overlegden over hoe de massale toeloop van pelgrims in goede banen kan worden geleid.
19/11/2023 - 15:30
Het Sint-Pietersplein in Rome
Het Sint-Pietersplein in Rome

Delegaties van de Italiaanse overheid en de Heilige Stoel hebben afgelopen week overlegd over de voorbereiding van het Heilig Jaar 2025. De delegaties werden geleid door enerzijds de Vaticaanse Staatssecretaris en kardinaal Pietro Parolin en anderzijds de Italiaanse premier Giorgia Meloni, vergezeld van zeven ministers en regionale verantwoordelijken.

De belangrijkste uitdaging: hoe kan de stroom van miljoenen pelgrims uit de hele wereld in 2025 in goede banen worden geleid. 

In de marge van de ontmoeting raakte bekend dat er tijdens de voorbereiding op 2025 maar liefst 189 openbare werken zullen plaatsvinden. Maar al die werken, zo benadrukte kardinaal Parolin, zorgen er ook voor dat Rome een bewoonbare en leefbare stad wordt.

Hij beklemtoont het belang van het culturele luik van het Jubeljaar, met tentoonstellingen, concerten en rondreizende expo’s en performances. Een andere grote uitdaging wordt de coördinatie van vrijwilligers, civiele bescherming en transport. Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome, benadrukte: ‘Het is van cruciaal belang dat we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat Italië en de stad de vele pelgrims kunnen verwelkomen.’ 

Bron: Vaticannews.va