Rondleidingen van Sacred Books worden hervat

Met Sacred Books maken bezoekers kennis met twee kloostergemeenschappen in Brugge en hun spiritualiteit en traditie.
25/06/2021 - 10:08

De geleide bezoeken van Sacred Books|Secret Libraries in het Engels Klooster en het karmelietenklooster te Brugge worden hervat. Omdat gezondheid en de veiligheid op de eerste plaats komen, zal de hervatting van de rondleidingen vanaf 1 juli echter geleidelijk verlopen.

Met het project Sacred Books|Secret Libraries worden twee bewoonde kloosters in Brugge voor bezoekers opengesteld. Het eerste is het Engels Klooster in de Carmersstraat 85, bekend om zijn unieke koepelkerk en de relikwie van Thomas More. Priester-dichter Guido Gezelle (1830-1899) was een tijdlang rector van het klooster en leraar aan de eraan verbonden kostschool (boardingschool). Hij woonde in een woning bij het klooster en is er in 1899 overleden.

Hetkarmelietenklooster aan de Ezelstraat beschikt over een intacte kloosterbibliotheek en een indrukwekkende refter. Daarom vormen boeken de rode draad doorheen het bezoek. De nadruk ligt daarbij niet uitsluitend op het erfgoed.

Lees verder onder de foto's.

Buitenzicht vanuit de tuin van het Karmelietenklooster in Brugge
Buitenzicht vanuit de tuin van het Karmelietenklooster in Brugge © Sacred Books

De gegidste rondleidingen geven deelnemers de kans om kennis te maken met anders afgesloten kloosterpandgangen, -bibliotheken, -tuinen en gebedsplaatsen. Tijdens de rondleiding vertelt de gids over de religieuzen, over hun spiritualiteit en over het kloostercomplex waar zij leven in het spoor van een lange traditie en sterk verbonden met de stad en de samenleving. In de maanden juli en augustus zijn er bezoeken op zaterdag en maandag. Het maximumaantal bezoekers per groep blijft beperkt tot 8. Ook de mondmaskerplicht blijft in de kloosters behouden. Vanaf september zijn er opnieuw vier bezoekdagen per week.

Bron: Sacred Books

Meer info, openingsuren en reservatie voor Sacred Books