Route van The Passion in Leeuwarden wordt geheim gehouden

Het Nederlandse Leeuwarden neemt extra veiligheidsmaatregelen voor het muziekspektakel The Passion op Goede Vrijdag.
12/04/2017 - 15:59
Het muziekspektakel The Passion
Het muziekspektakel The Passion © Michael-Terlouw

De angst voor terreur is doorgedrongen tot in Friesland, waar morgenavond, op Witte Donderdag, in Leeuwarden het Bijbelse tv-spektakel The Passionover de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding plaatsheeft.

Voor het evenement daagden vorig jaar om en bij de 20.000 mensen op in Amersfoort. Toen al was er een verscherpte controle van jassen, tassen en spullen die bezoekers bij zich hadden. Dit jaar wordt zelfs de route van de tocht met het verlichte Passion-kruis geheim gehouden. Toegangswegen en stegen naar het Wilhelminaplein waar het slotevenement plaatsvindt, worden de hele dag afgesloten.

Volgens burgemeester Ferd Crone is er geen specifieke dreiging. Toch wil men na de aanslag van vorige week in Stockholm in de Friese hoofdstad niets aan het toeval overlaten. Het evenement vindt op Witte Donderdag voor de zesde keer plaats en wordt ook live voor naar schatting meer dan 3 miljoen kijkers op de Nederlandse televisie uitgezonden. In de binnenstad van Leeuwarden zelf worden morgenavond 20.000 belangstellenden verwacht.

Bron: KRO.nlLeeuwarder Courant