Russell Crowe speelt hoofdrol in film over exorcist

Regisseur Julius Avery gaat de memoires van pater Gabriele Amorth, de exorcist van het bisdom Rome, verfilmen.
02/07/2022 - 11:00

De Amerikaanse acteur Russell Crowe heeft toegezegd om de hoofdrol van een priester te spelen in de thriller The Pope's Exorcist. De regie is toevertrouwd aan Julius Avery, bekend als regisseur van de horrorfilm Overlord die zich afspeelde in de WO II. Volgens Avery wordt hiermee een droom werkelijkheid, omdat hij een film kan draaien met Russell Crowe in de hoofdrol. Crowe won een Oscar voor zijn rol in de film Gladiator uit 2000. 

In de nieuwe film, waarvoor de opnames in september in Ierland van start gaan, staat het levensverhaal centraal van pater Gabriele Amorth (1925-2016). Dat is de zes jaar geleden, op 91-jarige leeftijd overleden, exorcist van het bisdom Rome. De Italiaanse exorcist vertelde op het einde van zijn leven dat hij ruim 100.000 uitdrijvingen had gedaan. Amaroth was ook de stichter van de Vereniging van Exorcisten en hij ging met een exorcistenopleiding van start in Rome. 

Amorth publiceerde twee boeken met zijn memoires: An Exorcist Tells His Story  en  An Exorcist: More Stories. Daarin beschrijft hij zijn ervaringen in de strijd tegen de demonen. Beide boeken vormen de basis voor het script van The Pope's Exorcist. Amorth liet nog een hele reeks gedetailleerde verslagen na. 

Bron: Hollywood Reporter

Gabriele Amorth
Gabriele Amorth © CNA