Salesiaan Andrés Boone uit Kortrijk gehuldigd in Uruguay

Salesiaan Andrés Boone werd als directeur van de technische school Tallares Don Bosco in Montevideo gehuldigd in de Senaat van Uruguay.
17/12/2018 - 16:04
Salesiaan Andrés Boone (2de van rechts) is directeur van de technische school Tallares Don Bosco in Uruguay. De school werd gehuldigd in de Senaat.
Salesiaan Andrés Boone (2de van rechts) is directeur van de technische school Tallares Don Bosco in Uruguay. De school werd gehuldigd in de Senaat. © Don Bosco

Afgelopen zomer was Andrés Boone nog een maand op bezoek bij zijn ouders in Kortrijk. De parochiegemeenschap van Sint-Pius X kent de salesiaan van Don Bosco goed en steunt zijn werk in Uruguay.

Deze week staat in de nieuwsbrief Don Bosco Digitaal te lezen dat Andrés Boone een van de speciale genodigden was voor de huldiging van de technische school Talleres Don Bosco in de Senaat. Hij is de directeur van deze lagere en technische school met 600 leerlingen. In onderstaand filmpje krijg je een beeld van hoe het in de school eraan toegaat.

Na zijn zomervakantie in Kortrijk schreef Andrés een mail aan de parochianen van Sint-Pius X in Kortrijk. Een fragment laat je kennismaken met zijn persoonlijkheid:

Voor het ogenblik ben ik directeur van een lagere en middelbare school in Paysandú, op 400 km van de hoofdstad waar Lut en Rik (mijn zus en schoonbroer) wonen. In de school staan we in voor 600 leerlingen. Na de schooluren ben ik ook volop bezig met catechese zowel in het bisdom, als verantwoordelijke voor parochiecatechese, als in het continent en als lid van SCALA (Sociedad de Catequetas de América Latina). En om mijn voeling met de jongeren niet te vergeten, ben ik ook aalmoezenier en leider bij de lokale scoutgroep.

De scoutsgroep is begonnen met een project rond ecologie en kinderkampen. Sedert jaren is er een stuk grond ter beschikking gesteld aan de scouting en daar willen ze nu iets mee doen. In de zomervakantie willen ze kampen organiseren voor kinderen van de buitenwijken en tezelfdertijd willen ze er een ecologische kampplaats van maken.