Sant’Egidio viert 55ste verjaardag

Kardinaal Zuppi bracht op de viering van de 55ste verjaardag van Sant'Egidio hulde aan de inzet van de beweging voor de zwaksten en de wereldvrede.
13/02/2023 - 16:03
De viering van 55 jaar Sant'Egidio in Rome
De viering van 55 jaar Sant'Egidio in Rome © Sant'Egidio

In de Sint-Jan van Lateranenbasiliek in Rome werd onder ruime belangstelling de 55ste verjaardag gevierd van de oprichting van de Sint-Egidiusgemeenschap. De plechtigheid werd geleid kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna en voorzitter van de Italiaanse Bisschoppenconferentie (CEI). Naast de leden en sympathisanten van de gemeenschap werd de viering ook nog bijgewoond door daklozen, ouderen, mensen met een handicap, immigranten, vluchtelingen en ontheemden.

Kardinaal Zuppi bracht hulde aan Sant'Egidio omdat ze sinds haar oprichting duidelijk heeft gemaakt dat er in onze samenleving niemand vergeten mag worden. Oorlog dooft dromen en impulsen van mensen. Maar de Gemeenschap van Sant'Egidio probeert die juist aan te wakkeren en te verdedigen. Ze probeert ervoor te zorgen dat het zaadje van vrede blijft bloeien. Sant'Egidio is een gemeenschap van vredeswerkers, omdat ze harten samenbrengt, barrières bestrijdt, muren afbreekt en bouwt aan plaatsen waar de boodschap van de encycliek Fratelli tutti niet alleen een geweldige visie is, maar in woord en daad ook realiteit wordt. De initiatieven van Sant’Egidio maken duidelijk dat het mogelijk is om van het leven te houden, het te verdedigen en om deze wereld ten goede te veranderen. Als een van de belangrijkste verwezenlijkingen verwees de kardinaal nog naar de humanitaire corridors van de gemeenschap in verschillende landen, waardoor duizenden kwetsbare en aan hun lot overgelaten mensen een nieuwe toekomst aangeboden krijgen.  

Bron: SIR/Vaticannews.va