Satanic Temple krijgt erkenning als kerk

De Satanic Temple uit Massachusetts is de eerste satanistische organisatie die in de VS als kerk wordt erkend.
26/04/2019 - 12:36

De duivelaanbidders vanSatanic Temple, met thuisbasis in Massachusetts (Verenigde Staten), heeft in april 2019 de status vankerk gekregen van de Internal Revenue Service. De IRS is de federale overheidsdienst die belast is met het innen van de belastingen. Satanic Temple telt vandaag zestien vestingen en heeft meer dan duizend leden

De officiële erkenning heeft vooral financiële gevolgen, omdat de vereniging daardoor bepaalde belastingvrijstellingen krijgt zoals dat ook bij de andere erkende kerkgenootschappen het geval is. Daardoor is de status op het vlak van de belastingen vergelijkbaar met die van de katholieke Kerk of het Leger des Heils. Zo kunnen ook giften voortaan door de belastingbetaler aangegeven worden en wordt het gemakkelijker om publieke evenementen te organiseren.

Satanic Temple is de eerste satanische vereniging die in de VS ook daadwerkelijk als kerkgemeenschap is erkend. De groep bestempelt zichzelf als een georganiseerde satanistische beweging die vecht voor gezond verstand als vaste culturele waarde en de scheiding van Kerk en staat.

Bron: Kipa-Apic/Daily Mail