Scorpions-zanger Klaus Meine: ‘Geloof geeft mij kracht’

Klaus Meine van de succesvolle Duitse rockband Scorpions vierde zijn 75ste verjaardag en getuigde daarbij ook over zijn protestantse geloof.
28/05/2023 - 20:40
Klaus Meine, de zanger van The Scorpions
Klaus Meine, de zanger van The Scorpions © Wikipedia

Scorpions-zanger Klaus Meine vertelde in een gesprek naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag dat geloof hem ‘kracht en steun’ geeft. Scorpions is een legendarische rockband, die ondanks de Engelse naam uit Hannover in Duitsland afkomstig is. Hun bekendste song is Wind of Change uit 1991, dat geschreven werd door Klaus Meine over de viering van Glasnost in de Sovjet-Unie en het einde van de Koude Oorlog. 

Ik geloof in de helende kracht van muziek. Dat inspireerde in 2022 tot het albumtitel Rock Believer, om de verenigende kracht van de muziek duidelijk te maken, zegt Klaus Meine. Zijn engagement en gedrevenheid komt in zijn dagelijkse leven ook tot uitdrukking met steun voor liefdadigheidsprojecten, zoals acties voor de strijd tegen kanker. Als je alle ups en downs hebt meegemaakt en een zeer succesvol en bevoorrecht leven leidt als muzikant, voel je je aangesproken. Het stelt mij in staat iets terug te geven van het geluk en de liefde die ik zelf heb ervaren. Ik hoop dat wij met Scorpions mensen raken met onze muziek en bijdragen om de wereld een beetje beter te maken. Als dat werkt, is het prachtig.

Muziek is een vorm van liefde die je van zovele mensen in volle kracht terugkrijgt.

Ook als wij op tour zijn stap ik vaak een kerk binnen. Religie heeft mij mijn hele leven kracht en steun gegeven (…) De Kerk moet de mensen omarmen.

Voor de Kerk staat het verkondigen van liefde bovenaan.

Het feit dat het niet zo overkomt, is misschien een van de redenen waarom zoveel mensen haar verlaten. In deze moeilijke tijden, met een oorlog in Europa, zouden kerken veel krachtiger moeten optreden dan nu het geval is. Zij kunnen mensen zeker nog meer raken met kerkmuziek. Ook in onze muziek, in liedjes als Still Loving You, proberen wij mensen te omarmen met de boodschap van vrede en liefde.

Bron: EPD/Katholisch.de