Secretaris weerlegt speculatie over gezondheid Benedictus XVI

De speculaties over de wankele gezondheidstoestand van emeritus paus Benedictus XVI zijn volgens zijn secretaris Georg Gänswein ongegrond.
30/03/2018 - 14:41
Benedictus XVI met zijn secretaris Georg Gänswein in Londen
Benedictus XVI met zijn secretaris Georg Gänswein in Londen © Philippe Keulemans

Mgr. Georg Gänswein, de persoonlijke secretaris van emeritus paus Benedictus XVI, ontkent de geruchten over diens zorgwekkende gezondheidstoestand. Enkele Duitse en Italiaanse media hadden na het recente bezoek van zijn broer Georg Ratzinger gesuggereerd dat de dood van Benedictus XVI nakend zou zijn.

Mgr. Gänswein bevestigt dat de Duitse emeritus paus, die deze week nog een paasbezoek kreeg van zijn opvolger Franciscus en binnenkort 91 wordt, in zijn testament nauwkeurige aanwijzingen heeft gegeven voor de plaats waar hij graag wil begraven worden. Maar daarover wil de secretaris geen nadere details verstrekken. Het is wel bekend dat pausen meestal in de crypte onder de Sint-Pietersbasiliek worden begraven. Het zou logisch zijn dat ook Benedictus XVI daar wordt begraven, omdat hij een aanzienlijk deel van zijn leven eerst als prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer en later als paus en emeritus paus in Rome heeft doorgebracht.

Bron: Bunte/Kathpress.at