Bekijk nu seizoen vier van The Chosen

Het bevat acht nieuwe afleveringen van de razend populaire Amerikaanse serie over het leven van Jezus met Jonathan Roumie in de hoofdrol.
06/06/2024 - 12:45
Van links naar rechts: Simon de Zeloot (Alaa Safi), Jezus (Jonathan Roumie) en Simon Petrus (Shahar Isaac) in seizoen vier van The Chosen
Van links naar rechts: Simon de Zeloot (Alaa Safi), Jezus (Jonathan Roumie) en Simon Petrus (Shahar Isaac) in seizoen vier van The Chosen © CNA/The Chosen/Mike Kubeisy

Volgens Dallas Jenkins, bedenker, producent en regisseur van de serie die al meer dan 200 miljoen kijkers trok, is het publiek enthousiast over het nieuwe seizoen. 

De reactie van degenen die seizoen 4 in de bioscoop hebben gezien was dat dit ons beste seizoen is, dus ik kan niet wachten om deze afleveringen gratis en eenvoudig naar de wereld te brengen.

Geschil over centen

Het vierde seizoen was al langer aangekondigd, maar werd uitgesteld vanwege een juridisch geschil. The Chosen LLC dat de serie produceert en Angel Studios dat instond voor de verdeling, waren niet akkoord over de toekomstige financiering van het project en gingen uit elkaar. Angel Studios bracht de serie uit volgens het 'pay-it-forward'-principe. Dat wil zeggen dat je de serie gratis kon bekijken en vervolgens een donatie kon doen die anderen toelaat om ook te kijken. 

Volgens producent Jenkins laat dit model 'niet toe ​​dat The Chosen zijn doelstellingen zou realiseren om een ​​miljard mensen te bereiken' en tegelijkertijd ook nog de productie van nieuwe seizoenen te financieren. 

Voorlopig is The Chosen nog altijd gratis online en in de app te bekijken. Het is niet duidelijk of dat in de toekomst ook nog het geval zal zijn. 

Dallas Jenkins (rechts-midden), bedenker, producent en regisseur van The Chosen op de set
Dallas Jenkins (rechts-midden), bedenker, producent en regisseur van The Chosen op de set © RNS/The Chosen

Seizoen vier

Met het vierde van de in totaal 7 verwachte seizoenen is The Chosen in het midden van het Jezusverhaal aanbeland. De duisternis en het onbegrip rond Jezus nemen toe. Hij wekt Lazarus op uit de dood, maar tegelijkertijd krijgt het verraad van Judas vorm. 

Bekijk de trailer van seizoen 4

Engels zonder ondertitels. 

Bron: NCR (Engels)

Na registratie is The Chosen gratis te bekijken met Nederlandse ondertitels.