Seminaristen van Sint-Petrusbroederschap scoren op Billboard

Een cd met kerstmuziek van de seminaristen van de Sint-Petrusbroederschap (FSSP) bereikt de top van de hitlijst voor klassieke muziek.
13/10/2021 - 10:00
Kerstmetten Sancta Nox
Kerstmetten Sancta Nox © Sint-Petrusbroederschap Wigratzbad

De cd Sancta Nox (Heilige Nacht) met kerstmuziek en gezangen voor de metten (ochtendgebed in het getijdenboek) in de kersttijd door seminaristen van de Sint-Petruspriesterbroederschap (FSSP) in Wigratzbad (in het bisdom Augsburg, waar ook de zetel van de fraterniteit is gevestigd) heeft de top van de Billboard-hitlijst voor klassieke muziek gehaald. Hun cd bevat 17 liederen, onder meer een opvallend, meertalig arrangement van de kerstklassieker Stille Nacht. Wij zijn blij verrast en erg dankbaar dat mensen deze opname al hebben ontdekt en voelen ons nederig omdat zij onze muziek willen toevoegen aan hun kerstervaring en -tradities, reageerde de uit Lissabon afkomstige seminarist en zanger Manuel Vaz Gades.

De muziek van de Petrusbroederschap werd opgenomen in de abdij van Schussenried, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Die prachtige barokke abdij is een begrip omwille van haar prachtige bibliotheek en de vele tentoonstellingen die er regelmatig plaatsvinden. Vaz Guedes vertelde dat de seminaristen er regelmatig op retraite gaan om er tot rust te komen. Dit was ook een uiterst inspirerende omgeving voor het opnemen van onze muziek.

Bron: CNA