Sint-Ritakerk in Harelbeke zoekt 100 Rita’s

Het regent reacties bij parochieassistente Véronique De Wijze. Geraakt ze tegen 18 mei aan 100 Rita’s ter ere van hun heilige naamgenote?
26/04/2019 - 13:42

Jaarlijks houdt de Sint-Ritakerk in Harelbeke een noveen voor de heilige Rita. De lokale ploeg wou er dit jaar iets bijzonders van maken. Zo ontstond de uitdaging om 100 naamgenotes van de heilige te verzamelen op de weekendviering van 18 mei. Die valt midden in het negendaagse gebed van 14 tot en met 22 mei.

Parochieassistente Véronique De Wijze: Het is een gewaagde uitdaging, maar we durven te dromen! Zeker is alleszins dat de heilige Rita heel wat mensen aanspreekt. Het idee pikten we van en Oost-Vlaamse parochie die de uitdaging vorig jaar aanging. Geen idee of het daar gelukt is...

In onze kerk worden jaarlijks 1200 noveenkaarsen gebrand, waarvan 400 met beeltenis van Maria en 800 van de heilige Rita. Véronique De Wijze

Sint-Rita staat bekend als beschermheilige van de hopeloze gevallen. In het intentieboek staan dan ook schrijnende verhalen. Véronique De Wijze: Mijn taak in de parochie is onder meer mensen en groepen te onthalen. Soms vang je iets op van de zorgen waarmee ze zitten, maar vaker schrijven ze het liever anoniem neer in het intentieboek. Ik draag alles mee in mijn hart en in de weekendviering bidden we er met de hele gemeenschap voor.

De Rita’s die willen reageren op de oproep, worden verwacht in de feestelijke viering met rozenwijding van 18 mei om 16 uur in de Sint-Ritakerk van Zandberg in Harelbeke. Er is voor hen een bijzondere attentie voorzien.