Solliciteren voor een job in het Vaticaan? Vanaf nu kan het

Zoek je een job in de media? Of ben je bedrijfsrevisor met minimum vijf jaar ervaring? Ontdek de vacatures in het Vaticaan!
10/01/2024 - 12:21

Vacatures in het Vaticaan werden tot nog toe ingevuld op basis van gekende cv’s. Maar in het kader van de hervorming van het Secretariaat voor de Economie worden ze voortaan gepubliceerd op het internet en kan iedereen solliciteren. Momenteel staan er op de site 9 vacatures vermeld. Een aantal daarvan zit in de audiovisuele sector. Zo zoeken ze een klankingenieur, een Roemeenstalige redacteur voor Vatican Media en een radio- en tv-technicus. Verder heeft het Vaticaan posities open staan voor economisten, juristen en informatici. Ook een spontane sollicitatie kan worden ingediend.

De nieuwe website van het Vaticaans Secretariaat voor de Economie, geleid door prefect Maximino Caballero Ledo, ging gisteren online. De vernieuwing kadert in de hervormingen binnen het Vaticaan die meer professionaliteit en transparantie beogen. ‘Daarvoor hebben we mensen nodig met de juiste competentie, motivatie en ethiek’, klinkt het.

Naast informatie over de functies en besluitvormingsprocessen van het Secretariaat voor de Economie, geeft de site ook de regels voor controle en toezicht in economische, administratieve en financiële zaken weer.

Ontdek de nieuwe website van het Secretariaat voor de Economie of ga rechtstreeks naar de vacaturepagina Work with Us.