Sonja Becq wordt voorzitter van Samana

Sonja Becq stapte in 1995 van KAV over naar de politiek en leerde daar de inzet van Samana voor chronisch zieken en mantelzorgers beter kennen.
13/05/2020 - 13:19
Sonja Becq
Sonja Becq © Sonja Becq/Facebook

De raad van bestuur van Samana vzw. heeft Sonja Becq unaniem bevestigd als nationale voorzitter van de beweging. Zij zal die functie minstens tot in 2024 vervullen. Sonja Becq woont in Meise. Zij studeerde rechten, criminologie en filosofie. Zij is gehuwd en moeder van drie kinderen en oma van twee kleinkinderen. Na een beroepsloopbaan als advocaat aan de balie van Brussel, was ze werkzaam op de studiedienst van het ACV en assistent van de Faculteit Rechten van Sint-Aloyisius in Brussel. In 1985 stapte ze over naar KAV. Zij was er verantwoordelijk voor de studiedienst en werd later algemeen secretaris. In 1995 werd ze voor CD&V verkozen in het Vlaams Parlement, waar ze tot 2004 actief was. Van 2007 tot 2019 zetelde ze in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Daarbij had zij onder meer grote aandacht voor de thema’s zorg en vrijwilligerswerk.

De nieuwe voorzitter maakte dankzij haar parlementaire werk kennis met Samana, en vooral de belangenbehartiging voor chronisch zieke mensen. Sonja Becq: Dit voorzitterschap van Samana vormt voor mij een boeiende uitdaging. Ik stel graag mijn ervaring ter beschikking om mee op te komen voor de belangen van chronisch zieke mensen en mantelzorgers. Bovendien wil ik graag mee vorm geven aan eigentijds vrijwilligerswerk met behoud van de eigen sterkte: het menselijk contact.

Bron: Samana