Space for Grace - Innoveren kan je leren

Oproep Space for Grace: neem zelf deel aan een internationaal congres over innovatie in lokale geloofsgemeenschappen.
17/05/2023 - 15:24

 

 

Lion Eyes — Anthony De Rouck
Lion Eyes — Anthony De Rouck © Space for Grace

Veel lokale geloofsgemeenschappen zoeken methodes en wegen om hun werking te vernieuwen een aantrekkelijker te maken voor de mensen om hen heen. Is het vandaag nog mogelijk om op een dynamische en vitale manier samen het geloof te beleven? Gelukkig wel. In september krijgt iedereen de kans te leren hoe dat kan.

Onder het motto Morgen anders dan vandaag ondersteunt het innovatieve netwerk Space for Grace al vier jaar geloofsgemeenschappen op zoek naar een nieuwe dynamiek. Door innovatieve projecten te ondersteunen, financieel en via coaching, wil Space for Grace plaatselijke geloofsgemeenschappen helpen op zoek naar vernieuwde levenskracht.

Nederland en Duitsland

Die zoektocht van Space for Grace in Vlaanderen, kent gelijkaardige trajecten in Nederland en Duitsland. Onderling wordt samengewerkt en worden ideeën uitgewisseld. Alle leerervaringen van de voorbije jaren worden binnenkort verzameld op een groot congres, dat van 15 tot 17 september 2023 in de Duitse stad Hannover plaatsvindt. Onder de titel Dennoch (Nochtans) worden tal van impulsen gegeven tijdens keynote speeches en een brede waaier aan workshops. Gastheer is mgr. Heiner Wilmer, bisschop van Hildesheim, die een belangrijke rol speelde in de Synodale Weg die de Duitse katholieke Kerk gaat. Porticus, de filantropische organisatie die het Space for Grace-programma financiert, organiseert het congres.

Geïnteresseerd?

Bent u actief in de territoriale pastoraal? Bent u een van die innovatieve krachten waarmee onze Vlaamse Kerk is gezegend? Voelt u het kriebelen bij de idee mee te kunnen ontdekken welke ideeën het proberen waard zijn, op zoek naar nieuwe wegen voor de Kerk van morgen? Space for Grace nodigt ook u uit om te ontdekken welke ideeën uw geloofsgemeenschap een nieuwe impuls kunnen geven.

Inschrijven

  • Inschrijven voor deelname aan het congres gebeurt via deze link en door (slechts) 100 euro over te maken op rekeningnr. BE94 7845 8328 8914 van IC, Guimardstraat 1, 1040 Brussel, met als vermelding: Inschrijving Hannover-congres SfG.
  • Deelname, verblijf en vervoer zijn inbegrepen in dit bedrag.
  • Deadline is 16 juni.
  • Meer info bij Raf Lust, projectcoördinator Space for Grace, via E raf.lust@spaceforgrace.be of M 0479 299 312