Space for Grace krijgt academische ondersteuning

Sinds 1 april wordt de academische flank van Space for Grace versterkt met de komst van Luk Vanmaercke, gewezen hoofdredacteur van Kerk en Leven. 
08/04/2023 - 10:37

In samenwerking met de Nederlandse en Duitse collega’s van het onderzoekscentrum Religie en Samenleving van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Zentrum für angewandte Pastoralforschung aan de Ruhruniversiteit Bochum, zal Luk Vanmaercke, de voormalige hoofdredacteur van Kerk & Leven, aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven onderzoek verrichten naar parochie-vitaliteit in Vlaanderen.

Space for Grace is sinds 2019 een innovatieplatform dat vernieuwende initiatieven in lokale katholieke geloofsgemeenschappen selecteert en ondersteunt. Het is een initiatief van het Interdiocesaan Pastoraal Beraad (IPB), met actieve steun van de filantropische organisatie Porticus. Het Academisch Centrum voor Praktische Theologie van de KU Leuven staat mee garant voor de inhoud.

Space for Grace sloot het afgelopen weekend een vierde projectoproep af. De geselecteerde projecten worden tegen het einde van april bekendgemaakt.