Spanje: bisschop van Santander wijst Mariaverschijning opnieuw af

De opeenvolgende bisschoppen van het Spaanse Santander hebben het bovennatuurlijke karakter van de verschijningen in Garabandal nooit willen erkennen.
22/10/2022 - 10:00
San Sebastián de Garabandal
San Sebastián de Garabandal © Wikipedia

Bisschop Manuel Sánchez Monge van Santander herhaalt dat de katholieke Kerk de authenticiteit verwerpt van de verschijningen in Garabandal. Tussen 1961 en 1965 zouden de aartsengel Michaël en de Maagd Maria in het dorpje verschenen zijn aan vier schoolmeisjes, die bij de eerste verschijning in 1961 11 en 12  jaar oud waren. Ter plaatse wordt gesproken over Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel van Garabandal, omdat de beschrijving van de schoolmeisjes van Maria overeenkwam met Onze-Lieve-Vrouw van de berg Karmel. 

Bisschop Vicente Puchol Montiz van Santander verwierp al in 1967 de authenticiteit en verklaarde dat alle verschijningen een natuurlijke verklaring hadden. Dat standpunt is ook consequent door zijn opvolgers gevolgd. Ook het Vaticaan kwam tot dezelfde conclusie nadat de belangrijkste zienster tot tweemaal toe naar Rome werd uitgenodigd.  

Bisschop Sánchez Monge benadrukt nu nogmaals dat standpunt, omdat het San Pablo Centrum voor Universitaire Studies in Madrid nu een evenement organiseert met voorstanders van de authenticiteit van de verschijningen. Ook het aartsbisdom Madrid distantieert zich van het evenement, dat bij sommigen de indruk kan wekken dat de verschijningen toch voor erkenning in aanmerking zouden komen. 

Bron: ACI