Spanje: kardinaal Amigo Vallejo overleden

Kardinaal Carlos Amigo Vallejo was van 1982 tot 2009 aartsbisschop van het Zuid-Spaanse aartsbisdom Sevilla. 
28/04/2022 - 09:00
Kardinaal Vallejo
Kardinaal Vallejo © Wikipedia

De Spaanse kardinaal Carlos Amigo Vallejo, emeritus aartsbisschop van Sevilla in Spanje, is woensdag op 87-jarige leeftijd in het Universitaire Ziekenhuis van Guadalajara overleden. Hij was in februari zwaar gevallen. Hij onderging nog verschillende operaties, maar zijn gezondheidstoestand verbeterde niet. 

Na het overlijden van kardinaal Amigo Vallejo telt het kardinaalscollege nog 209 leden, van wie er 117 stemgerechtigd zijn. 

Carlos Amigo Vallejo werd in 1934 geboren in Medina de Rioseco. Na een medische opleiding trad hij toe tot de orde van de franciscanen. Hij studeerde theologie in Rome en psychologie in Madrid. In 1974 werd hij aartsbisschop van Tanger in Marokko - een bisdom met bijna uitsluitend een moslimbevolking. In 1982 werd hij benoemd tot aartsbisschop van Sevilla in Zuid-Spanje en bleef dat aan zijn emeritaat in 2009. Zijn ervaringen in Marokko en zijn franciscaanse achtergrond droegen ertoe bij dat hij op het einde van de vorige eeuw niet alleen in eigen land, maar ook daarbuiten een belangrijke rol speelde in de dialoog met de islam en het jodendom. In 2003 werd hij tot kardinaal gecreëerd.  

Bron: Vaticannews.va/Kathpress.at