Spelers van Celtic ontmoeten de paus

Celtic vliegt normaal gesproken op de avond van Europese uitwedstrijden terug naar huis. 
29/11/2023 - 13:07
Franciscus ontving de spelers en teamleiding van Celtic
Franciscus ontving de spelers en teamleiding van Celtic © Vatican Media

De spelers en begeleiders van Celtic Rangers  (Schotland) hebben gebroken met de traditie van het team om na een voetbalwedstrijd snel terug op het vliegtuig te stappen, om terug te keren naar huis. De Schotse voetbalploeg speelde dinsdagavond zijn Champions League-wedstrijd tegen Lazio Roma. Daarom werd beslist om een dag langer in Rome te blijven. 

De spelers en de staff van het team hebben hun verblijf in de Italiaanse hoofdstad benut om de paus te ontmoeten. De delegatie van het team werd vanmorgen apart bij de paus ontvangen in de marge van zijn wekelijkse audiëntie van woensdagmorgen. Franciscus vertelde hen dat winnen bij elke beoefenaar van de sport steeds de voorkeur heeft. 'Maar nog veel belangrijker is hoe er met winst of verlies wordt omgegaan.'

Tijdens de audiëntie was er ook aandacht voor het feit dat de voetbalploeg in 1887 in Glasgow werd opgericht om jongeren van de straat te houden en een nieuw levensdoel te geven. Dat staat in fel contrast met de grote financiële bedragen die vandaag bij topteams met het voetbal gepaard gaan.

Bron: Scottish Sun/VIS