Staatssecretaris kardinaal Pietro Parolin heeft corona

Kardinaal Pietro Parolin, de staatssecretaris van de Heilige Stoel, heeft positief getest op het coronavirus.
18/01/2022 - 15:03
Staatssecretaris Pietro Parolin
Staatssecretaris Pietro Parolin © Vaticaan Media

Kardinaal Pietro Parolin, staatssecretaris van de Heilitge Stoel, heeft gisteren maandag positief getest op het coronavirus. Hij heeft meteen alle afspraken voor de komende dagen afgezegd en is in quarantaine gegaan. De staatssecretaris was al drie keer gevaccineerd en vertoont slechts milde coronasymptomen. 

Woordvoerder Matteo Bruni bevestigde vandaag dat ook de plaatsvervanger van kardinaal Parolin, aartsbisschop Edgar Pena Parra (61), met het coronavirus besmet raakte. Staatssecretaris Parolin vertoont erg milde symptomen, het verloop van mgr. Pena Parra is asymptomatisch. De twee besmette personen zitten in huisisolatie. Het is best mogelijk dat er nog andere leden van het staatssecretariaat en de Romeinse curie met het coronavirus zijn besmet. 

Ook Vaticaanstad blijft niet gespaard van besmetting. Pas onlangs werden de beschermende maatregelen tegen de pandemie aangescherpt. Daardoor is het dragen van een FFP2-masker nu voortaan verplicht in alle Vaticaanse gebouwen. En zakenreizen zijn op bevel van het gouvernement afgelast, tenzij in uitzonderlijke, dringende gevallen. 

Bron: I.Media/Kathpress.at