Sterrenwacht Vaticaan stelt maandkalender voor

De Pauselijke of Vaticaanse Sterrenwacht verdeelt sinds 2000 een kalender met de mooiste foto’s die genomen zijn door de sterrenwacht in Tucson (VS).
04/12/2022 - 10:00
Omslag van de kalender van de sterrenwacht van het Vaticaan
Omslag van de kalender van de sterrenwacht van het Vaticaan © Vaticaans Astronomisch Observatorium

Het Vatican Observatory Research Group (VORG, Onderzoeksgroep Vaticaans Observatorium), de pauselijke sterrenwacht in Tucson (Arizona, VS) heeft zijn fraaie kalender met prachtige foto’s van sterren en sterrenstelsels voorgesteld. De opbrengst van de verkoop is bestemd om de werking van de in wetenschappelijke kringen sterk gewaardeerde werking van de door de jezuïeten beheerde Vaticaanse observatoria in Castel Gandolfo en Arizona te financieren. Volgens Guy Consolmagno, jezuïet en astronoom en de directeur van de instelling, bevat de kalender een selectie van de mooiste  foto’s die met de Advanced Technology Telescope in Arizona zijn gemaakt.

De hemelse foto’s zijn een huldebetoon aan Gods schepping en de missie van het observatorium om meer te weten te komen over zijn universum. Guy Consolmagno

De kalenders worden sinds 2000 gratis verspreid, onder meer ook in gevangenissen in de VS en Italië. Dat blijven wij ook in de toekomst doen, verzekert Guy Consolmagno. Alleen zijn door de jaren heen de kosten voor de productie sterk gestegen. Daarom vragen wij om ons financieel te steunen, maar ook om in deze adventstijd te bidden voor de gevangenen en alle mensen die onderdrukt worden.

De kalender kost 35 dollar + 5 dollar voor de verzendingskosten en kan online worden besteld op de website van het VORG.