Steun en ontdek de schatten van Abdij van Park in Leuven

Na een lange restauratie gaat de best bewaarde abdijsite van de Lage Landen weer open. Steun de laatste loodjes en krijg leuke extra’s.
16/03/2021 - 08:57

In mei 2021 opent Abdij van Park in Leuven na 20 jaar restauratie de deuren voor het publiek. Steen voor steen werd de site opnieuw opgebouwd. 

Behalve de kerk en abdij van de Norbertijnen vind je er het museum voor religieuze kunst PARCUM, een bioboerderij en -winkel, bierbrouwerij Braxatorium Parcensis, een honingkweker en een brasserie. Het domein is ook een waardevol natuurgebied dat vele wandelaars en sporters trekt. Een bezoekje waard. 

Crowdfunding

PARCUM heeft grote ambities om de site vanaf mei 2021 aantrekkelijk te ontsluiten voor het publiek. Met rondleidingen, projecties, soundscapes, audiovisuele tours, activiteiten voor gezinnen en kinderen, enz. 

Via crowdfunding kan jij bijdragen aan de realisatie ervan. Bijna 50.000 van de 60.000 euro is al verzameld. Enkele partners verdubbelen elke geschonken euro. 

Giften geven recht op leuke extra’s: een abdijbiertje, een rondleiding, een mand met abdijproducten, een blik achter de schermen, een privéconcert van de beiaardier, enz. Er zijn ook originele activiteiten voor organisaties en bedrijven bij. 

Doe hier je gift voor de schatten van de abdij