Sting ontmoette paus Franciscus

Met een ontmoeting met de paus en een rondleiding drukte het Vaticaan zijn dankbaarheid uit voor de Britse muzikant en zanger.
09/08/2018 - 15:25
Sting en zijn echtgenote bij paus Franciscus
Sting en zijn echtgenote bij paus Franciscus © Vatican Media

De Britse rockzanger Sting (66) woonde woensdag met zijn echtgenote Trudie Styler de wekelijkse audiëntie met de paus bij en kreeg ook de kans om Franciscus persoonlijk te ontmoeten. Trudie postte enthousiast foto’s van de ontmoeting in de Paus Paulus VI-zaal op sociale media. Maar Sting, die een grijs T-shirt droeg, kon volgens de krant Daily Mail nauwelijks verbergen dat hij de zenuwen moest verbijten.

Sting kreeg een hartelijk onthaal omdat hij de songs zong en de muziek schreef voor een spektakel over het ontstaan ​​van de Sixtijnse kapel en het leven van Michelangelo. Crux

Sting, die na zijn ontmoeting met de paus ook de Sixtijnse kapel en Vaticaanse Musea bezocht en er een persoonlijke rondleiding kreeg van de nieuwe directrice Barbara Jatta, heeft wel meer gemeenschappelijk met paus Franciscus, zoals zijn engagement voor ontwikkeling (met het internationaal benefietconcert Live Aid in 1985) en de Dwaze Moeders uit Argentinië van de Plaza de Mayo. Sting droeg de song They Dance Alone aan hen op. Afgevaardigden van de Dwaze Moeders werden sinds het begin van zijn pontificaat al meermaals ontvangen bij de Argentijnse paus.

De Britse muzikant en zanger Sting, de artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, is als popartiest met zijn ontmoeting met de paus in goed gezelschap. In april kon ook Katy Perry (33), met haar vriend Orlando Bloom (41), de paus al eens ontmoeten.

Bekijk hieronder de uitvoering van '"Dies Irae" door Sting geschreven voor het spektakel over de Sixtijnse kapel:  

Bron: Rome Reports/Daily Mail