Straatkunstenaar laat paus reddingsboei gooien

De Italiaanse kunstenaar Maupal heeft met een kunstafbeelding op een gevel in de buurt van het Sint-Pietersplein opnieuw hulde gebracht aan de paus.
24/02/2019 - 09:06
De nieuwe pausbeelding van de straatkunstenaar Maupal
De nieuwe pausbeelding van de straatkunstenaar Maupal © Maupal

De Italiaanse straatkunstenaar Maupal, de artiestennaam van Mauro Pallotta, heeft vrijdag op Instagram zijn nieuwe kunstwerk van paus Franciscus gepost.

Maupal won in 2014 al de harten van de inwoners van Rome en haalde de wereldpers met zijn streetart afbeelding van Franciscus als superheld.

Deze keer brengt Maupal een afbeelding van de paus die uit een raam kijkt op de eerste verdieping van een huis in de Romeinse wijk Borgo Pio, nabij het Vaticaan. In zijn hand heeft hij een reddingsboei, die hij uit het raam in de richting van de straat gooit. De afbeelding brengt hulde aan de inzet van paus Franciscus voor de vluchtelingen en is tegelijk een kritiek op het migratiebeleid van de huidige Italiaanse regering.

Volgens de Italiaanse website artemagazine.it werd de kunstinstallatie inmiddels door de overheid van de gevel van het huis op de Borgo Pio verwijderd, net zoals gebeurde met eerdere tekeningen.

Bron: Katholisch.de