Strijd Zwitserse Kerk tegen misbruik naar Belgisch model

De katholieke Kerk in Franstalig Zwitserland richt een commissie en meldpunt op voor slachtoffers van seksueel misbruik.
25/06/2016 - 08:39

De Zwitserse katholieke Kerk heeft aangekondigd dat slachtoffers van seksueel misbruik zich weldra kunnen melden bij een onafhankelijke commissie. Die gaat in september in het Franstalige landsgedeelte van start.

Volgens een woordvoerder van de Zwitserse katholieke Kerk lieten de bisschoppen zich inspireren door de manier waarop het seksueel misbruik in België werd aangepakt. De commissie bestaat uit twee slachtoffers van seksueel misbruik, drie maatschappelijke vertegenwoordigers en twee afgevaardigden van de rooms-katholieke Kerk. Een comité en drie raadgevers zullen de slachtoffers en de beschuldigden hun verhaal te laten doen en op het einde van het traject wordt de slachtoffers van het seksueel misbruik naar een oplossing gezocht. Financieel is alvast 500.000 Zwitserse Frank (460.000 Euro) ter beschikking gesteld om slachtoffers van seksueel misbruik te compenseren.

Bron: Kipa-Apic/Radio Vaticana (Franstalig)