Stripverhaal over Jezus wint Gabrielprijs

De prijsuitreiking voor de 96 pagina’s tellende Jezusbiografie vindt op 23 februari plaats tijdens de boekenbeurs van Brussel.
21/02/2018 - 11:00

De jaarlijkse Gabrielprijs voor het beste stripverhaal van het Centrum voor Informatie en analyse van Strips (Criabd) is toegekend aan het stripverhaal Jésus en Bd van Bénédicte Jeancourt-Galignani, uitgegeven bij Bayard. Het verhaal werd getekend en ingekleurd door Laurence Croix.

De jury looft Jésus en Bd omwille van zijn eenvoud en duidelijkheid, maar ook omwille van de eenvoud en de zachte kleur van de tekeningen. Dit stripverhaal spreekt kinderen aan. Maar tegelijk blijft het ook adolescenten en volwassenen uitdagen en helpt het hen om een bekend verhaal opnieuw te ontdekken.

(Lees verder onder de cover)

De Jezusbiografie in de vorm van een stripverhaal
De Jezusbiografie in de vorm van een stripverhaal © Bayard Jeunesse

De jury heeft veel lof voor scriptschrijver Bénédicte Jeancourt-Galignani, die in haar boek een mooie karakterschets geeft van Jezus, gebaseerd op een grondige lezing van het evangelie en de Bijbel.

Bovendien slaagt zij er wonderwel in om het evangelie getrouw aan kinderen na te vertellen. Dit tekenverhaal is een belangrijk pedagogisch instrument, dat bijzonder goed geschikt is voor gebruik in het onderwijs.

De Gabrielprijs, waarvan er ook een editie voor het beste Nederlandstalige religieuze stripverhaal is, wordt sinds 1985 jaarlijks toegekend onder impuls van de jezuïet Roland Francart.

Bron: SIR