Stripverhaal over paus Franciscus onderscheiden

Het stripverhaal van scenarist Arnaud Delalande en tekenaar Laurent Bidot brengt hulde aan de paus die in het spoor wil treden van Sint-Franciscus.
02/04/2019 - 11:00
Het stripverhaal Franciscus, van de favela's tot de troon van Sint-Pieter
Het stripverhaal Franciscus, van de favela's tot de troon van Sint-Pieter © Arena

Het stripverhaalFranciscus, van de favela's tot de troon van Sint-Pieter, is onderscheiden met de jaarlijkse Gabrielprijs voor het beste stripverhaal. De winnaar van de prijs werd bekendgemaakt op het einde van de algemene vergadering van CRIABD, het Religieuze Informatie- en Analysecentrum van het Stripverhaal, in Brussel. Het script van het stripverhaal werd geschreven door Arnaud Delalande en getekend door Laurent Bidot. Het is uitgegeven bij Arena.

De jury looft het stripverhaal over het leven van de Argentijnse jezuïet en kardinaal Jorge Bergoglio die zich aan het voorbereiden was op zijn pensioen, tot hij in 2013 tot paus werd gekozen. Er is ook lof voor de eenvoud van de tekeningen en het portret van de eenvoud, nederigheid en bescheidenheid van deze paus, die in de voetsporen wil treden van de Sint-Franciscus.

Laurent Bidot is tekenaar en scenarioschrijver. Hij is auteur van de geschiedenis van La Grande Chartreuse en een Geschiedenis van de Mont Saint-Michel. Hij tekende 4 delen van de serie De Lijkwade en werkt nog altijd mee aan de verhalen in de serie over Augustus en Romulus.

Bron: Kipa-Apic