Studentenpastor is een zegen voor Unief

Een Brits rapport vraagt om studentenpastores een beter loon te geven omwille van het verdienstelijke werk dat ze verrichten.
07/05/2019 - 09:00

In een Brits rapport wordt de positieve en heilzame rol geloofd van studentenpastores, voor zowel de studenten als voor het personeel van universiteiten. Hun aanwezigheid bevordert zowel de atmosfeer als het gemeenschapsgevoel, aldus het rapport van de universiteiten van Coventry, Durham en Canterbury Christ Church, in samenwerking met de (anglicaanse) Church of England. Voor het rapport werden 374 studentenpastores ondervraagd over hun werk, de relatie met hun universiteit en de impact van hun pastoraat.

Dr. Kristin Aune, hoogleraar godsdienstsociologie aan de universiteit van Coventry: Ons onderzoek toont aan dat pastores goed werk verrichten door studenten pastoraal te ondersteunen en te reageren op een almaar multireligieuzer omgeving. Een van onze 15 aanbevelingen is dat universiteiten hun financiering voor pastoraat verhogen om deze essentiële taak voort te zetten.

Bron: Premier Christian Radio