Taizé een hele week in teken van vluchtelingen

Van 16 tot 23 juli stonden alle activiteiten in Taizé in het teken van de vluchtelingen en migranten aanvaarden en liefhebben.
28/07/2017 - 11:17
Avondgebed op 20 juli stond in het teken van vluchtelingen en migranten aanvaarden en liefhebben
Avondgebed op 20 juli stond in het teken van vluchtelingen en migranten aanvaarden en liefhebben © Taize/Tobias Kalkman

Bij de oecumenische gemeenschap van Taizé, waar tijdens de zomermaanden honderden gelovigen jongeren te gast zijn, werd vorige week een week van de vluchteling gehouden. Gedurende zeven dagen werd met de jongeren van 18 tot 35 nagedacht over het thema migratie. Dat gebeurde niet enkel tijdens de gebedsdiensten en vieringen, maar ook tijdens de ontmoetingen en gespreksgroepen van jongeren in de namiddag.

De broedergemeenschap van Taizé had voor de gelegenheid verschillende gasten uitgenodigd. Meest opmerkelijke gast was bisschop John Sentamu, anglicaans aartsbisschop van York. Sentamu, die met Justin Welby in de running was als aartsbisschop van Canterbury, is de eerste zwarte geestelijke met zo’n prominente functie bij de Church of England.

Het Vaticaan werd vertegenwoordigd door Michel Czerny, vicesecretaris van het secretariaat voor migranten en vluchtelingen van het nieuwe Dicasterie voor menselijke ontwikkeling. De gemeenschap van Taizé nodigde ook enkele vluchtelingengezinnen uit, opdat de jongeren van dichtbij kennis konden maken met hun levensomstandigheden.

Bron: Taizé/Kathpress.at