Tina Turner: 'Boeddhisme heeft mijn leven gered'

Zangeres Tina Turner ging jarenlang gebukt onder het fysieke en psychische geweld van haar man Ike Turner, maar overwon dat dankzij haar geloof.
08/12/2020 - 15:40

De intussen 81-jarige zangeres en rocklegende Tina Turner zegt in een interview dat haar kennismaking met het boeddhistische geloof haar leven heeft gered in de periode dat zij het slachtoffer was van het huiselijke geweld door haar toenmalige echtgenoot Ike Turner. Ik ben heel dankbaar dat ik in die moeilijke tijden met het boeddhisme heb kennisgemaakt. Het heeft mijn leven gered. Ik begon opnieuw te zingen en leerde tegelijk de belangrijkste principes van het boeddhisme kennen. Het chanten (meditatief zingen) kwam precies op het goede moment.

De kennismaking met de oosterse religie heeft volgens Tina Turner ervoor gezorgd dat zij niet heeft geprobeerd om via drugs of alcohol aan haar problemen te ontkomen. Mijn dierbare vriend David Bowie, die zijn hele leven gefascineerd was door het boeddhisme, noemde mij een feniks, de mythische vogel die uit zijn as herrijst. De belangrijkste levensles die ik geleerd heb, is dat ernstige problemen niet ons hele leven moeten bepalen. Het belangrijkste is hoe wij met die tegenspoed omgaan en de manier waarop dit onszelf vormt.

Bron: N1/Times