Toestand van Engelse metropoliet Kallistos Ware kritiek

Als geboren Engelsman werd Ware een leidende figuur in de oosters-orthodoxe kerk. Hij speelde een belangrijke rol in de oecumenische dialoog.
17/08/2022 - 11:49

De gezondheidstoestand van Kallistos Ware, een van de bekendste hedendaagse oosters-orthodoxe kerkleiders en theologen, is volgens zijn entourage kritiek. Kallistos Ware is een Engelse bisschop en theoloog van de oosters-orthodoxe kerk, die een belangrijke rol vervulde in de oecumenische dialoog. In 2017 ontving hij het Lambeth Cross for Oecumenism van de anglicaanse aartsbisschop van Canterbury.

De geestelijke werd in 1934 als Timothy Richard Ware geboren in een anglicaanse familie in Bath (Engeland). Hij volgde een opleiding aan de Westminster School in Londen en het Magdalen College van Oxford. Op 24-jarige leeftijd bekende hij zich tot het orthodoxe geloof. Van 1966 tot 2001 was hij docent Oosters-orthodoxe studies aan de Universiteit van Oxford. Hij is auteur en redacteur van meer dan een dozijn boeken, evenals vele artikelen in tijdschriften en essays in boeken.

Bron: Orthodox Times