Tv-predikant Franklin Graham niet welkom in Groot-Brittannië

Vijf van de acht locaties voor de tournee van Franklin Graham door Groot-Brittannië hebben de reservatie van de zaal afgezegd.
04/02/2020 - 10:00
Franklin Graham
Franklin Graham © Premier Christian Radio

De Revivaltour van de 68-jarige Amerikaans tv-predikant Franklin Graham, berucht om zijn aartsconservatieve en homofobe standpunten, doorheen Groot-Brittannië start onder een slecht gesternte. Nadat een congreslocatie in Liverpool al had aangekondigd dat de predikant er niet welkom was, beslisten nu ook vijf van de acht zalen hun deuren voor Graham gesloten te houden.

Het International Convention Centre Wales in Newport (Wales) zegde vrijdag af. Bestuurslid Jayne Bryant liet weten dat Graham er wordt geweerd omdat hij een lange staat van dienst heeft als het gaat om het prediken van haat, vooroordelen en intolerantie. De Arena in Birmingham, wellicht de meest multiculturele stad van het Verenig Koninkrijk, kondigde de beslissing via Pink News aan. Daarin wordt verwezen naar Grahams homofobe uitspraken. Franklin Graham zelf reageerde zaterdag via Twitter dat hij desondanks gewoon naar Groot-Brittannië komt en uitkijkt naar zijn rondreis daar.

In een reactie laat de woordvoerder van de Billy Graham Evangelistic Association weten dat de zoon van de legendarische tv-predikant Billy Graham het Evangelie zal blijven verkondigen en het leven van mensen zal blijven veranderen. Wij hebben alle vertrouwen erin dat de tournee zoals gepland zal plaatsvinden. Kerkleiders ter plaatse zijn enthousiast over zijn komst.

Bron: Premier Christian Radio