Uitstel pausbezoek is schok voor noodlijdende bevolking van Congo

Kardinaal Fridolin Ambongo Besungu, de aartsbisschop van Kinshasa, is naar eigen zeggen erg aangedaan door het uitstel van het pausbezoek.
14/06/2022 - 08:26
Kardinaal Ambongo
Kardinaal Ambongo © KTO

Kardinaal Fridolin Ambongo Besungu, de aartsbisschop van Kinshasa, zegt in een interview met de katholieke tv-zenderKTO dat hij erg aangedaan is door het verrassende uitstel van het bezoek van paus Franciscus aan Zuid-Soedan en DR Congo, dat gepland was voor begin juli.

Vrijdagmiddag raakte bekend dat de reis op nadrukkelijke vraag van de artsen van de paus voorlopig wordt afgelast omwille van aanhoudende knieproblemen. De voorbereidingen van de pausreis waren zo goed als rond. De verrassende beslissing was een schok voor mezelf, maar vooral ook voor de noodlijdende bevolking, zegt kardinaal Ambongo Besungu. Dit pausbezoek aan Congo zou een moment van hoop en opluchting zijn voor onze mensen. Helaas is dit nu in het niets verdwenen. Tegelijkertijd wenst de kardinaal paus Franciscus een spoedig herstel. En hij voegde eraan toe: Wij wachten op u in Congo.

Paus Franciscus verontschuldigde zich zondag na het Angelusgebed bij de regeringen van de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan voor het uitstel van het bezoek van 2 tot 7 juli aan deze landen, vanwege stekende pijn aan de knie die hem het stappen lastig maken. Hij zei dat het bezoek veel voor hem betekent en dat hij de reis zo snel mogelijk wil maken, van zodra zijn gezondheid dat toelaat. 

Bron: Vaticannews.va/KTO/Katholisch.de