Uitzonderlijk bezoek in Abdij van Westmalle

Gisteren waren er 95 internationale bierkenners te gast in Westmalle.
31/10/2023 - 13:18

Juryleden van de Brussels Beer Challenge, een professionele bierwedstrijd die dit jaar plaatsvindt in Turnhout, kregen de eer om de abdij en de brouwerij van het wereldbekende trappistenbier in Westmalle te bezoeken. De bierkenners kregen er een rondleiding en konden uiteraard ook enkele topbieren van de brouwerij proeven. 

(vervolg na de afbeelding)

Rondleiding in de brouwerij
Rondleiding in de brouwerij © Brussels Beer Challenge

Bezoeken aan de brouwerij zijn al niet courant en een bezoek aan de abdij zelf is al helemaal uitzonderlijk. Maar voor een keer maakten de paters graag een uitzondering. Volgens Luc De Raedemaeker, stichter en organisator van de Brussels Beer Challenge, wisten de 95 internationale bierkenners  vooral de Westmalle Tripel te waarderen. De bezoekers kwamen ook onder de indruk van de sfeer van vriendelijkheid en gastvrijheid, die zo typisch is voor onze abdijen. 

Lud De Rademaeker schrijft op Facebook: ‘Wij hadden gisteren een fantastisch bezoek aan de Trappistenabdij van Westmalle, waarbij we de gelegenheid hadden om de brouwerij en de abdij te bezichtigen. Zo konden wij op plekken kijken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, aangezien de brouwerij geen bezoek organiseert. Het was een groot genoegen om binnen de muren van de brouwerij te dineren en de Westmalle-bieren te proeven.’

Bron:  Radio 2 Antwerpen/Facebook 

Genieten van de bieren en de gastvrijheid
Genieten van de bieren en de gastvrijheid © Brussels Beer Challenge