Hoe we vandaag (alweer) aan het einde der tijden ontsnapt zijn

De Amerikaanse predikant David Meade vergiste zich in zijn voorspelling, al sluit NASA het bestaan van een nog onbekende planeet niet uit.
23/04/2018 - 17:00
sterrennevel
sterrennevel © Nasa.gov

Het zal de meesten allicht ontgaan zijn, maar vanmorgen zou het einde der tijden moeten zijn ingezet. Althans volgens de voorspelling van de populaire Amerikaanse baptistische predikant en christelijke complottheoreticus David Meade. Die had in zijn boek Planet X de dag des oordeels voor vandaag maandag 23 april 2018 voorspeld.

Meade berekende dat de zon, de maan en Jupiter vandaag samen in het sterrenbeeld Maagd opgaan (al staan ze in werkelijkheid niet in dat sterrenbeeld). Die conjunctie interpreteerde hij als de aankondiging van een ramp met Bijbelse proporties met de komst van Planeet X, vier tot tien keer zo groot als de aarde, die tijdens de doortocht langs de aarde vulkaanuitbarstingen, tsunami's en aardbevingen zou veroorzaken. Meade baseerde zijn voorspelling op Bijbelpassages uit het boek Apocalyps (12,1-2) en het dertiende hoofdstuk van Jesaja (13, 9-10). De doemdenker voelde zich in zijn overtuiging gesterkt met de recente ontdekking van een negende planeet door NASA.

Met de astronomische kennis van de predikant is het echter pover gesteld. In werkelijkheid verschijnt de planeet Jupiter vandaag vanuit het perspectief van de aarde niet in het sterrenbeeld Maagd, maar in het sterrenbeeld Weegschaal. De zon staat in het sterrenbeeld Ram en de maan in het sterrenbeeld Tweelingen.

Meade had overigens ook al eens voor 23 september 2017 het einde der tijden voorspeld. The Sun

NASA bestempelt de apocalyptische theorie over het einde der tijden als gevolg van de doortocht van een planeet als onzin. De ruimtevaartorganisatie sluit echter niet uit dat er nog ongevaarlijke, onbekende planeten kunnen bestaan.

Bron: Live Science/SUN