Vasten en bidden om de levensadem van God te laten waaien

Paus Franciscus gaf op Aswoensdag met de traditionele boeteprocessie en aswoensdagviering het startschot voor de veertigdagentijd.
02/03/2017 - 15:53
Paus Franciscus
Paus Franciscus © SIR

Paus Franciscus gaf woensdagavond, na de traditionele boetetocht op de Aventijnsheuvel in Rome, in de Santa Sabinabasiliek het startschot voor de veertigdagentijd ter voorbereiding van Pasen. Tijdens de askruisviering herinnerde hij eraan dat de veertigdagentijd een tijd is om opnieuw te ademen en om het hart voor God te openen. Onze levensadem moet beschermd worden tegen de verstikking veroorzaakt door egoïsme, ambitie en onverschilligheid, die ons hart doen stilstaan. De levensadem die wij van God ontvangen, kan ons redden van de ijle lucht van droefheid en berusting en de verstikkende sfeer van paniek en vijandigheid.

Als wij stof zijn, dan zijn wij stof in de liefdevolle handen van God. Paus Franciscus

De paus zei nog dat de veertigdagentijd een periode is om neen te zeggen. Neen tegen de vervuiling door holle woorden, onbeschofte kritiek en simplistische analyses. Dat moet ons helpen om het pad te bewandelen van slavernij naar de vrijheid, van lijden naar vreugde, van dood naar leven en het moet leiden tot de overwinning van barmhartigheid op alles wat ernaar streeft ons te verpletteren.

Bron: I.Media