Vaticaan herdenkt 150ste verjaardag van Gandhi

Academici en vredesactivisten van verschillende religieuze tradities bogen zich in het Vaticaan over de erfenis van Mahatma Gandhi.
03/10/2019 - 13:31

Het Vaticaan bracht deze week wetenschappers en vredesactivisten uit verschillende religieuze tradities in Rome samen naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de Indiase politicus en pacifist Mahatma Gandhi (1869-1948). De studiebijeenkomst over Broederschap en geweldloosheid voor harmonie en vrede was een initiatief van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog. De deelnemers woonden ook de audiëntie van woensdag op het Sint-Pietersplein met paus Franciscus bij.

Mohandas Karamchand Gandhi werd op 2 oktober 1869 geboren in Porbandar, in de staat Gujarat (West-India). Hij gebruikte geweldloosheid en hongerstaking als middel voor zijn strijd voor de onafhankelijkheid van India tegen de Britse koloniale bezetter. Gandhi zette zich ook in voor het vreedzaam samenleven van hindoes en moslims en voor de rechten van kastelozen en vrouwen. In 1948 werd hij het slachtoffer van een moordaanslag.

Bron: Kathpress.at