Vaticaan lanceert website voor Heilig Jaar 2025

Het Vaticaan wil de nieuwste technologie inzetten om het bezoek van de bezoekers in 2025 zo vlot mogelijk te laten verlopen.
14/05/2023 - 12:10
De website voor het Heilig Jaar 2025
De website voor het Heilig Jaar 2025 © Vatican Media

Het Vaticaan heeft deze week de website voor het Heilig Jaar gelanceerd. De portaalsite stelt de belangrijkste inhoud en praktische info over het jubeljaar voor in negen verschillende talen. 

Graham Bell, vicesecretaris van het Dicasterie voor de Evangelisatie, legde op de voorstelling uit dat het gaat om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke website, die zich richt tot zowel jong als oud. Bezoekers krijgen dankzij een samenwerking met de Italiaanse openbare omroep RAI al op de startpagina een video te zien met een voorstelling van het evenement. Al vanaf september krijgen belangstellenden de kans zich in te schrijven voor een van de vele jubileumvieringen voor specifieke groepen in het Heilig Jaar 2025 in Rome.

De website bevat verder nog informatie over de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek en de andere basilieken, drie bedevaartprogramma’s die pelgrims en bedevaartgroepen kunnen volgens tijdens hun bezoek aan Rome en de meest actuele berichten over het Heilig Jaar. Tijdens het Jubeljaar zelf wordt de site dagelijks bijgewerkt. In samenwerking met het Italiaanse ministerie van Toerisme worden enkele blikvangers voor de pelgrims en de toeristen voorgesteld. Zowel voor de website als voor de organisatie van het Heilig Jaar wordt de nieuwste digitale technologie ingezet. Zo krijgen de bedevaarders een digitale pelgrimskaart (die hen ook kortingen en gratis toegang zal geven) of een QR-code om eindeloos lange wachtrijen aan de Heilige Deur van de Sint-Pieter tegen te gaan.  

Bezoek de website van het Heilig Jaar 2025

Bron: VIS