Vaticaan neemt deel aan Biënnale van Venetië

Het Dicasterie voor Cultuur neemt dit jaar opnieuw deel aan de Architectuurbiënnale van Venetië.
25/02/2023 - 10:00
Het eiland van San Giorgio
Het eiland van San Giorgio © Wikipedia

Het Dicasterie voor Cultuur laat weten dat het dit jaar met een paviljoen in het teken van de vriendschap aanwezig zal zijn op de Biënnale van Venetië, de toonaangevende internationale kunstmanifestatie die tweejaarlijks in de dogestad wordt georganiseerd. Dit jaar gaat het om een Architectuurbiënnale die plaatsvindt van 20 mei tot 26 november 2023.  

Kardinaal José Tolentino de Mendonça, prefect van het dicasterie en commissaris van het Paviljoen van de Heilige Stoel op de biënnale, bevestigt dat het paviljoen wordt opgesteld in de tuin van het benedictijnenklooster op het San Giorgio Maggiore-eiland. Hij onderstreept dat de katholieke Kerk met haar aanwezigheid wil aantonen dat zij een vriend van de kunstenaars is en tegelijk wil bijdragen tot een betere en duurzamere toekomst voor onze wereld. Hij hoopt ook dat de aanwezigheid van het Vaticaan op een van de belangrijkste internationale kunstmanifestaties op het vlak van architectuur de lokale kerken zal stimuleren om ook zelf deel te nemen aan culturele evenementen en demonstraties op regionaal niveau.

Het Vaticaan nam in 2018 al eens een eerste keer deel aan de Architectuurbiënnale. Toen stonden tien kapellen opgesteld op het San Giorgio Maggiore-eiland. De uitwerking van het paviljoen is toevertrouwd aan de Portugese architect Alvaro Siza (won o.m. de Pritzker Prize in 1992) en het Italiaanse collectief Studio Albori (Emanuele Almagioni, Giacomo Borella, Francesca Riva).

Bron: Vaticannews.va