Vaticaan neemt noodlijdend ziekenhuis over

Het Vaticaan wil de knowhow en hoge professionaliteit van het Agostino Gemelli-ziekenhuis in het ziekenhuis op het Tibereiland integreren.
23/06/2022 - 12:57
Het Tibereiland
Het Tibereiland © Vatican Media

Het Vaticaan heeft een financieel akkoord gesloten om een noodlijdend ziekenhuis op het Tibereiland van sluiting te redden. Het Fatebenefratelli-ziekenhuis wordt al decennia beheerd door de Hospitaalbroeders van Sint-Johannes de Deo. Het wordt nu een onderdeel van de stichting rond het Gemilliziekenhuis, dat eigendom is van het Vaticaan en bekend staat als een van de beste kinderziekenhuizen van Italië. De overname was noodzakelijk omwille van de hoge schuldenlast

Verantwoordelijken van de Agostino Gemelli University Hospital Foundation kondigen aan dat het de bedoeling is om in het ziekenhuis een centrum van uitmuntendheid voor gezondheid te creëren. Enerzijds is het de bedoeling om er een kenniscentrum in de gezondheidssector te vestigen en anderzijds om het ziekenhuis uit te bouwen tot een centrum voor innovatie en onderzoek ten dienste van iedereen. Hiermee gaat een nieuw nieuw hoofdstuk voor de katholieke gezondheidszorg van start, waarmee wij willen ervoor zorgen dat het Fatebenefratelli tot de top van de beste gezondheidscentra van het land gaat behoren.

Bron: Vaticannews.va