Vaticaan nodigt uit om tijd te maken voor de schepping

Kerken, religieuze gemeenschappen en kerkverbonden organisaties worden aangemoedigd tot bewustmaking rond zorg voor de schepping.
26/05/2020 - 17:05
N.a.v. de Wereldgebedsdag voor het Behoud van de Schepping roepen de bisschoppen van ons land de katholieke gemeenschap op tot ecologisch engagement
N.a.v. de Wereldgebedsdag voor het Behoud van de Schepping roepen de bisschoppen van ons land de katholieke gemeenschap op tot ecologisch engagement © VaticanMedia

Het Vaticaan heeft de kerken wereldwijd opgeroepen om ook dit jaar, ondanks de coronapandemie, opnieuw hun steun te geven aan het jaarlijkse initiatief Tijd voor de Schepping, van 1 september (Wereldgebedsdag voor de Schepping) tot 4 oktober (feest van Sint-Franciscus van Assisi).

In een brief nodigt Bruno Duffe, de secretaris van het Dicasterie voor Integrale Menselijke Ontwikkeling, uit om het initiatief en de oecumenische beweging voor de zorg voor de schepping te steunen. De voorbije jaren hebben christelijke en milieuverenigingen, evenals ontwikkelingsorganisaties over de hele wereld lokale evenementen en campagnes georganiseerd om de duurzaamheid en het behoud van de schepping te versterken.

Op 24 mei kondigde paus Franciscus naar aanleiding van de 5de verjaardag van de publicatie van zijn groene encycliek Laudato si’ al een actiejaar aan van de katholieke Kerk om de zorg voor de schepping te versterken. De jaarlijkse campagne rond Tijd voor de Schepping krijgt ook de steun van de Lutherse Wereldfederatie (LWF), de Wereldraad van Kerken (WCC), de Katholieke Klimaatbeweging en het Milieunetwerk van de Anglicaanse Gemeenschap.

Bron: Kathpress.at