Vaticaan onderzoekt renovatie appartement van kardinaal Bertone

Voormalig staatssecretaris kardinaal Tarcisio Bertone houdt vol dat hij niet wist hoe de renovatie van zijn luxueuze dakappartement werd gefinancierd.
01/04/2016 - 11:32

Gregory Burke, de nieuwe vicedirecteur van de persdienst van het Vaticaan, bevestigt dat de Vaticaanse justitie een onderzoek is gestart naar twee voormalige medewerkers van het Bambino Gesù kinderziekenhuis in Rome, naar aanleiding van de financiering van de renovatie van het dakappartement van  kardinaal Tarcisio Bertone (81). De Italiaanse onderzoeksjournalist Emiliano Fittipaldi had eerder in zijn boek Avarizia (Gierigheid) beweerd dat fondsen van het kinderziekenhuis waren gebruikt om de renovatiewerken van het luxueuze penthouse vlakbij de Sint-Pietersbasiliek te financieren.

Burke onderstreept dat er geen onderzoek loopt naar de voormalige (van 2006 tot 2013) staatssecretaris zelf. Kardinaal Bertone heeft altijd volgehouden dat hij niet wist dat 400.000 euro van het kinderziekenhuis voor de renovatie en herinrichting van zijn flat werd gebruikt. De kardinaal deed later een gift van 150.000 euro aan het ziekenhuis om een deel van de onkosten voor de werken te compenseren.

Bron: Rome Reports/Catholic World News/National Catholic Reporter