Vaticaan roept boeddhisten op tot cultuur van broederschap

Het Vaticaan feliciteert de boeddhistische gemeenschap ter gelegenheid van het Vesakhfeest en roept op tot vriendschap en samenwerking.
04/04/2020 - 12:00
Paus Franciscus met de boeddhistische patriarch Ariyavongsagatanana IX
Paus Franciscus met de boeddhistische patriarch Ariyavongsagatanana IX © Vatican Media

In een boodschap ter gelegenheid van het Vesakhfeest, dat de geboorte van Boeddha herdenkt, roept de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog de boeddhistische wereldgemeenschap op tot een cultuur van mededogen en broederschap.

In een geest van dankbaarheid vragen wij u nederig om uw christelijke vrienden te vergezellen en te steunen in het bevorderen van liefdevolle vriendschap en broederschap in de wereld.

Vesakh, ook wel het feest van Boeddha genoemd, is het belangrijkste feest van de meerderheid van de boeddhisten. De meeste gemeenschappen vieren het dit jaar op 9 mei. Boeddhisten en christenen kunnen van elkaar leren hoe zij elke dag meer aandacht en mededogen voor elkaar kunnen hebben. Zo kunnen zij blijven zoeken naar manieren om samen te werken, schrijft kardinaal Miguel Ayuso Guixot, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog in de boodschap die verscheen onder de titel: Boeddhisten en christenen: bouwen aan een cultuur van mededogen en broederschap.

Wij zijn blij dat boeddhisten en christenen in verschillende delen van de wereld samenwerken om de oorzaken van sociale misstanden uit te roeien, schrijft de pauselijke raad, die ook oproept tot aandacht voor al wie die getroffen zijn door de coronapandemie en al wie hen daarin bijstaan. De raad vraagt om deze moeilijke tijd met hoop, medeleven en liefde te beleven.

Bron: VIS

Lees de boodschap van de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog ter gelegenheid van het Vesakhfeest