Vaticaan start voorbereiding voor Heilig Jaar in 2025

Aartsbisschop Savlatore Fisichella bevestigt dat de voorbereiding voor een Heilig Jaar, dat in 2025 moet plaatsvinden, is gestart.
05/11/2020 - 13:29
Blik op het Sint-Pietersplein in Rome
Blik op het Sint-Pietersplein in Rome © SIR

Aartsbisschop Salvatore Fisichella, de voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie, heeft dinsdag tijdens zijn ontmoeting met de Italiaanse premier Giuseppe Conte bevestigd dat er in 2025 een Heilig Jaar wordt georganiseerd in Rome. Net als bij de viering van het tweede millennium van het christendom in 2000 worden daarvoor miljoen pelgrims uit de hele wereld verwacht. Mgr. Fisichella en premier Conte overlegden onder meer over de infrastructuurmaatregelen, de veiligheid en de vele organisatorische vragen met betrekking tot het evenement. Burgemeester Virginia Raggi van Rome was niet uitgenodigd, omdat haar ambtstermijn in de zomer eindigt.

In de recente kerkgeschiedenis vond gemiddeld om de 25 jaar een Heilig Jaar plaats. Voor het Heilige Jaar 2000, dat werd uitgeroepen door paus Joannes Paulus II, bezochten naar schatting 25 miljoen bedevaarders en toeristen Rome. Paus Franciscus riep een Buitengewoon Jaar van de Barmhartigheid uit van december 2015 tot november 2016.

Bron: Corriere della Sera/Kathpress.at