Vaticaan zoekt bestemming voor tien moderne kapellen

Het Vaticaan wil de eigenaar van het eiland San Giorgio Maggiore overtuigen van het behoud van tien moderne kapellen van gerenommeerde architecten.
16/11/2018 - 12:12

Het Vaticaan bezint zich nu de Architectuurbiënnale van Venetië, een van de belangrijkste internationale beurzen op het vlak van architectuur, op haar einde loopt, over de  toekomst van de tien moderne kapellen van gerenommeerde architecten, onder wie de Brit Norman Foster en de Portugees Eduardo Soutode Moura. Het Vaticaanse paviljoen en de tien kapellen zijn opgetrokken te midden van de stilte en de natuur op het eiland San Giorgio Maggiore tegenover het Dogenpaleis.

Met als inspiratie de Woudkapel van de Zweedse architect Gunnar Asplund uit 1920 gaven wij met de hulp van moderne architecten een oord van ontmoeting en bezinning vorm, verklaarde curator Francesco Dal Co, bij de opening van het Vaticaanse paviljoen. Daarvoor werd een beroep gedaan op architecten met een heel diverse stijl om innovatieve ideeën, die inspiratie kunnen geven voor de toekomst, concreet vorm te geven.

Curator Francesco Dal Co zou het erg jammer vinden om de inspirerende kapellen nu bij het einde van de biënnale te moeten ontmantelen. Op 17 november is er een overleg met de verantwoordelijken van Fondazione Cini, de beheerder van het eiland. Wij zullen vragen of het project nog drie jaar op het eiland kan blijven.

Dal Co is ervan overtuigd dat de stichting daarmee akkoord zal gaan. Daarna wordt een nieuwe toekomst gezocht voor de inspirerende stilteplaatsen.

Bron: Katholisch.de