Vaticaanse interreligieuze postzegel

Vaticaanstad is van plan om ook dit jaar enkele belangrijke feestdagen met een postzegel te herdenken.
02/02/2021 - 09:40
Paus Franciscus en grootimam Ahmed el-Tayeb ondertekenen het document 'Menselijke broederlijkheid. Voor wereldvrede en samenleven' op 4 februari 2019 in Abu Dhabi
Paus Franciscus en grootimam Ahmed el-Tayeb ondertekenen het document 'Menselijke broederlijkheid. Voor wereldvrede en samenleven' op 4 februari 2019 in Abu Dhabi © Vatican News on Facebook

Vanaf 22 februari worden de eerste nieuwe postzegels van de Poste Vaticana (de postdienst van Vaticaanstad) te koop aangeboden.  Het gaat om een postzegel met een nog onbekend paasmotief en een reeks postzegels met foto’s van paus Franciscus tijdens ontmoetingen met belangrijke leiders van andere geloofsgemeenschappen.

De serie bestaat uit vier postzegels met afbeeldingen van ontmoetingen met de Romeinse opperrabbijn Riccardo Di Segni in 2016, met grootimam Ahmad al-Tayyeb van al-Azhar 2019 in Abu Dhabi, met de boeddhistische leider Somdet Phra Ariyavong-sagatanana IX op het einde van 2019 in Bangkok en met Hindu Kurukkal Siva Sri Mahadeva 2015 in Sri Lanka. Volgens de Poste Vaticana moeten de vier interreligieuze postzegels ​​de kernboodschap illustreren van de jongste encycliek Fratelli tutti, dat gelovigen van alle religies samen moeten bijdragen aan een betere wereld.

De Vaticaanse postdienst kondigt voor de komende maanden ook nog postzegels aan ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Radio Vaticana, 160 jaar Osservatore Romano, een postzegelreeks over de bedreigde fauna in Europa, de 500ste verjaardag van de bekering van Sint-Ignatius van Loyola, de 700ste sterfdag van Dante Alighieri en de 450ste verjaardag van de geboorte van de schilder Caravaggio.

Bron: Kathpress.at